Rejsebrev Gyldendorf, Hawaii.

Andreas, vores søn nr. tre, valgte Hawaii som sit ønske, da han i år skulle konfirmeres og vælge et rejsemål. Vi har valgt at give hvert af vores fire børn mulighed for at vælge det sted, de allerhelst vil se i verden i forbindelse med deres konfirmation. Det havde indtil nu ført os til Grønland samt et cruise langs Europas og Nordafrikas vestkyster ned til Las Palmas.

skildpadde

Et års tid i forvejen begyndte vi at undersøge markedet og faldt ret hurtigt over Nicksamerika.dk, der virkede kompetent og erfaren med netop Hawaii. Efter et par skitser og nogle priser på bordet valgte vi en 14-dages tur til to af øerne, Big Island og Oahu. Nick fik hurtigt en fin fornemmelse for, hvad der interesserede os, og hans rådgivning var glimrende. Samtlige fly og billeje og hoteller på begge øer indgik i pakken; det var nemt at gå til. Vi valgte ferielejligheder med køkkenfaciliteter, så vi kunne holde madbudgettet lidt nede ved at lave det meste selv.

Vi havde en fantastisk tur og er nu kommet hjem med bagagen fuld af store oplevelser. Der ligger en del rejsebreve fra Hawaii på nicksamerika.dk, og vi kan genkende det, andre skriver, som vores oplevelser; så for at det ikke skal ligne de andre til forveksling, vil vi her videregive nogle af de oplevelser, der - planlagt eller uventet – kom til at betyde noget særligt for os.

Se aktuelle tilbud på Hawaii rejser og få gratis rejsetips klik her

BIG ISLAND – en drøm af en lejlighed…

Vores indkvartering på Big Island var en kæmpe overraskelse: 160 kvm i to plan med tre toiletter, fjernsyn i alle opholds- og soverum, terrasse med eget køkken og 120 gr. panoramaudsigt over Stillehavet. En drøm af en lejlighed!

Mens vi var på Big Island, blev der afholdt VM i ironman, netop i Kailua-Kona. Det gik vores tre drenge meget op i.

Rainbow falls - Vandfald
Rainbow Falls og den botaniske regnskovshave nord-øst for Hilo skal også have en stor anbefaling. Det er ubeskriveligt smukt. Se billederne!

rainbowfalls

Black Sand Beach og green sand Beach
En dag, vi var på det sydligste punkt så vi et lille skilt til Green Sand Beach. Vi havde om formiddagen været på Black Sand Beach (med mange skildpadder), så hvorfor ikke tage en ny farve sand? Vi kørte derudaf og kom til en parkeringsplads. Vi blev mødt af nogle lokale, der spurgte, om vi havde tænkt os at køre videre eller gå til stranden. Vi blev klar over, at den ikke var lige ved siden af, men snarere 1½ times gang væk, så vi var lige ved at vende om. For vejen derud var ikke til almindelige biler. Men de lokale tilbød at transportere os for 10 USD pr. person, ca. 20 min. kørsel hver vej og ophold derude efter eget ønske. Vi lurede på, om der kunne være en fælde i det, så vi kunne ende med større regninger og en pistol eller et tærskehold  i nakken, men tog chancen og sagde ja til tilbuddet, der jo højst sandsynligt er illegalt. Vi sad højst ukomfortabelt i åbent lad og blev skrumlet gennem et ørkenlandskab med flot rød jord, der støvede voldsomt. Driveren overholdt sine aftaler, og vil fik en skøn dukkert og et meget anderledes strandområde at se, hvor det grå-sorte sand med solens hjælp lyste og glimtede af bittesmå grønne olivinkrystaller. Vi havde ganske ondt i ryggen den aften, men det var turen værd!

I nord-vest ligger Waikoloa Beach, der også er tilholdssted for skildpadder, og tæt på ligger et hyggeligt indkøbscenter med restauranter og lokale souvenirs. Absolut en afstikker værd.

Tag endelig indenfor i et af de mange kaffesmagningssteder. Det er superhyggeligt, og kaffen er god! Også Nøddefabrikken ved Hilo er et must for lækkermunde. Der er ubegrænset prøvesmagning!

Hvis man tror, at Hawaii er endeløse sandstrande og palmer og blomster, bliver man overrasket, når man oplever de enorme, ørkenagtige områder med gold lava eller sparsomt bevoksede flader, alt efter hvordan vulkanerne har udspyet deres lavastrømme. Naturen på Big Island er enestående, overraskende og har hele spektret fra ørken til regnskov. Og det på en ø, der blot er lidt større end Sjælland. Det er vildt.

Tropical Gardens Big Island
Tropicalgardens

OAHU – vi så skildpadder fra en ubåd…

En halv times flyvning er der fra Big Island til Oahu, og BANG, så er man midt i en storby med skyskrabere, tæt trafik og masser af mennesker. Vores hotel i Honolulu kunne på ingen måde leve op til standarden fra Big Island; men OK, vi skulle heller ikke andet end sove der.

Ubaad-oahu

Honolulu (læs: Waikiki) har skam sin charme. Der er asiatiske turister overalt. Stranden er velkendt som én af verdens bedste, og bylivet lokker både dag og nat. Stemningen om aftenen er helt speciel, og forretninger, markeder og restauranter har MEGET længe åbent. Centralt i byen ligger Hilton Village. Den gigantiske hotelkæde har flere tårne, som tilsammen danner ramme om en udendørs indretning med parker, blomster, små vandløb og vandfald og egen havn. Denne havn var udgangspunkt for en helt speciel oplevelse:

Læs også: Rejsetilbud Øhop Hawaii 3 øer

En tur med ubåd
En ¾ times tur i en rigtig u-båd. Man bliver sejlet ca. 300 m. ud fra havnen, hvor u-båden dukker op, sætter passagerer af og tager nye med ned til 40 m. dybde, hvor man kan se flyvrag, skibsvrag, koralrev, lavarev og masser af flotte farvestrålende fisk, skildpadder og sågar en haj. Det var helt specielt! Halvdyrt, men trods alt rigeligt pengene værd.

Oahu - nordkysten
North Shore byder på store, lumske bølger, der gav drengene et par timers farlig leg, og farmand stod ½ meter fra sin datter på 9 år af frygt for at hun skulle blive fanget af en stor bølges sug. Det er vilde kræfter, der er på spil!

Tæt på ligger Oahus eneste kaffefarm; men den er hyggelig.

Udsigten fra balkon og hotel på Oahu - Diamond Head vulkanen

diamondhead

Amerikansk fodbold og julegave indkøb

En af vores drenge spiller amerikansk fodbold, og han ville gerne se Aloha Stadion i udkantet af Honolulu – tæt ved Pearl Harbor. Det lykkedes at komme så tæt på, at han kunne se banen og tribunerne. Nedenfor lå netop denne dag en stor markedsplads med utallige boder, der faldbød mere eller mindre autentisk lokal kunst, tøj, smykker, smykker, smykker og mere tøj. Men faktisk rigtig hyggeligt, hvis man er til markeder, og det er vores mor. Mange julegaver blev købt her.

Endelig skal man ikke undlade at bestige Diamond Head, der opnås ad små stier efter parkering inde i selve krateret. Det tager en god halv time at gå til toppen med en fantastisk udsigt over Honolulu og Stillehavet.

Lokalbefolkninger er smilende og utroligt venlige og hjælpsomme. Det er, som om de føler en pligt til at vise deres taknemmelighed over at være født i Paradis på Jord ved velvilligt at dele det med de mange turister, der kommer. Der er rent og pænt overalt, og ordene Aloha og Mahalo mødes man med hele tiden. De bedste ønsker for hinanden og tak!

Nicksamerika.dk havde tilrettelagt turen på bedste vis, og de medfølgende inspirationslinks til ture på øerne var gode til at komme i gang på. Senere bliver man bedre til at køre på egen hånd og finde sine egne oplevelser. Det blev den drømmerejse, vi havde håbet på, og Nick var vågen herhjemme i et par situationer, hvor der var brug for ham – også selv om vi vækkede ham kl. halvet om natten! Vi kan kun give ham vores bedste anbefaling – både for sin service og for sin tilrettelæggelse/inspiration.

Hilsen fam. Gyldendorf, Holmegaard

Læs også: Få skræddersyet din rejsedrøm af Nicksamerika

nick

Brug for hjælp?

Nick sidder klar til at hjælpe dig videre med din rejseplanlægning.

Påkrævet
Påkrævet
Samlet pris

hawaii_kona_village

  • Nye rejsebreve

  • Mest læste

Hawaii-Maui-Secret-cove